thuisvaart

Dé plek voor verbinding met jezelf als levenskunst. Tijdens leven, sterven, rouwen en afscheid.

wit-zeil
Omgaan met sterfelijkheid

Zodra je wordt geconfronteerd met je eigen sterfelijkheid is dat een kans om enorm te groeien. Want je gaat door een emotionele achtbaan waar spijt van alles wat je niet hebt gedaan, de boventoon voert.

De top 5 van spijt zijn:

Zoals je ziet is er moed en levenskunst nodig om te LEVEN naar je eigen normen en waarden.

Ervaar dat je leeft!
Mijn levensbegeleidingen (drie vormen) zijn gericht op jouw compleetheid. Op het verbinden van je Hoofd & Hart. Zodat jij zonder gevoelens van spijt thuis komt. In verbondenheid. Dan ervaar je vanaf nu dat je leeft!

Zelfkennis en levenskunst
Cardioloog Pim van Lommel leerde van zijn patiënten met een bijna-doodervaring, dat het in het leven om onvoorwaardelijke liefde gaat. Om empathie en compassie. Naar jezelf en naar de ander. Dat heeft niets met egoïsme te maken, maar met zelfkennis en levenskunst. En dat is waar mijn levensbegeleidingen zich op richten.

Stilstaan bij je eigen afscheid en verliezen, helpt je te verbinden met jezelf en het leven. Je bent welkom!

levensbegeleiding

in levenskunst

Overwin de oorzaken van angst en behoefte aan controle: onbewust beperkende gedachten en oude overlevingspatronen uit je kindertijd.
Maak contact met jezelf en ontdek hoe je nieuwe keuzes kunt maken die je wel verder helpen.

levensbegeleiding

in het zicht van de haven

In het zicht van de haven komt er veel op je af. Dan helpt het om hierin begeleiding te krijgen. Om overzicht te creëren en om bewuste keuzes te maken. Keuzes die de kwaliteit van leven in de resterende tijd vergroten.

levensbegeleiding

bij gemis

Rouw ontstaat doordat we iets heel betekenisvols moeten missen. Begeleiding kan hierin erg behulpzaam zijn. Om het verlies te erkennen. En om op termijn weer een nieuw perspectief te ontwikkelen, waarin jij je leven vorm geeft, inclusief het gemis.

afscheid bij leven

Tijdens een uitvaart worden de waardering en de liefde voor de gestorven mens voelbaar. Bij een afscheid bij LEVEN neem je bewust tijd om de relatie al eerder in het licht zetten. Om de stervende mens in contact te brengen met deze waardering.

uitburgering

Het is van grote waarde om stil te staan bij jouw specifieke afscheid. Om stil te staan bij de mens die jij bent. Bij wat jij betekent in de harten van anderen én wat de harten van anderen voor jou betekenen. Dat is van ongekende waarde.

Stilstaan bij je eigen afscheid en verliezen, helpt je te verbinden met jezelf en het leven. Je bent welkom!

Video afspelen

Over Nic

Ik ben in 1962 in Lisse geboren in een echt katholiek gezin als zesde kind van zeven. Mijn moeder bestierde het huishouden en mijn vader werkte dag en nacht als bollenkweker op het land.

Wat ik vooral meeneem uit mijn opvoeding is discipline, hard werken en doorzetten als je iets wilt bereiken.

Op 51-jarige leeftijd heb ik een periode ervaren als levend doodgaan. Hier lag een grote oefening in sterven. Mijn zelfbeeld viel aan diggelen. Mijn huwelijk ‘overleed’. Mijn toekomstperspectief was weg. Het vertrouwde en fijne gezinsleven stopte. Ik werd verliesdeskundige.

Toch kreeg mijn leven opnieuw glans…..

KERNWAARDEN thuisvaart

“Hij heeft mij geleerd om me niet angstig aan schijnzekerheden vast te klampen, maar naar buiten te stappen en te LEVEN”

The website will be translated into English in 2023.

Are you straight or do you identify yourself within the lhbtiq+ community?

I work with people and love human beings beyond their gender, race, religion, and sexual orientation.

It’s you I’m interested in, whoever you are, regardless of any color or form.

You are very Welcome here.

With love, Nic