Niet weten waar het schip strandt,
is minder erg dan de boot missen.

wit-zeil

Hoe levensbegeleiding jou kan helpen

Op zoek naar controle
Controle gaat over angst. Des te meer jij jezelf controleert, des te meer raak je mentaal vermoeid. Met alle gevolgen van dien. Denk aan angsten die ontstaan en burn-out. En net zoals we ons lichamelijk kunnen uitputten, kunnen we ook mentaal vermoeid raken. Denk hierbij aan elke vorm van stress en burn-out. Ook angsten worden in ons hoofd ontwikkeld en vooral in stand gehouden. Dat kost gewoon veel energie. 

Menselijk lijden
Dat je sterft is een van de weinige zekerheden die je in dit leven hebt. Je zou je eens mogen afvragen of je ook echt je leven ‘leeft’. Ben je in staat om echte liefdevolle verbindingen aan te gaan? En heb je werk waar je iedere dag blij van wordt? Voor het geval dat je op één van deze vragen geen volmondig ‘JA’ kunt zeggen, wil ik je aanbieden om je hiermee te helpen en beter te verbinden. 

Als je binnen- en buitenwereld samenvalt
Door een liefdevolle verbinding met jezelf aan te leren gaan en vervolgens met anderen. Dat is een oefening in ‘ZIJN’. Dit is de kern waar het om draait. Zodra je binnen- en buitenwereld samenvalt, ervaar je wat Thuisvaart met je doet.

Van denken naar ervaren
Als je de havenmeester van controle, angst of de dood weet te passeren, haal je het leven binnen. Vandaar ‘bezield leven’…, want op je sterfbed is dat nog kort!
Pas dan leef je je leven vanuit inspiratie en voldoening. 

Daar is mijn begeleiding op gericht. Zo ontstaat er heelheid in jezelf. Verbinding tussen je hoofd en hart. Zo kom je van denken naar ervaren.

Van denken naar ervaren

Het vraagt begeleiding en reflectie om achter deze deur te kijken. Want daar zitten onbewust beperkende gedachten. Ook oude overlevingspatronen uit je kindertijd worden onbewust actief. Mijn ervaring heeft geleerd dat je daar liefdevol bij aanwezig mag zijn. Je lichaam is een magnifiek kompas. Vanuit het contact met jezelf, kun je deze patronen beter zien. Zodat je functionele keuzes gaat maken en al het ‘moeten’ laat varen.

Het gaat erom dat jij LEEFT.

Dat jij uitdrukking geeft aan wie je bent of wilt zijn. En ook wat jij zou willen! In het centrum van je leven is alles. De stilte en de storm, vreugde en verdriet, leven en dood, donker en licht. Eenheid met jezelf en je omgeving.

Verbinding, contact en liefde hebben geen woorden nodig. Dat is iets wat je gaat ervaren, zodra je wilt weten wie en wat je écht bent. Dat vervolgens voelbaar maken in elkaars hart. Dan bén je liefde. Dat is leven.

Leven is soms ook een beetje bang durven zijn.

mogelijkheden

Halfjaar abonnement

Een half jaar lang samen
1x per maand
1,5 uur sparren

Jaarabonnement

Een jaar lang samen
1x per maand
1,5 uur sparren

Losse sessie

Heb je snel advies nodig en wil je geen traject afspreken?
Ook losse sessies van 1,5 uur zijn te boeken.

Wanneer is mijn levensbegeleiding iets voor jou?

Mijn belangrijkste methode is open zelfonderzoek (‘open ended inquiry’). Je onderzoekt in het hier-en-nu de waarheid van je ervaring, voorbij je eigen vooronderstellingen en voorkeuren. Door hierin begeleid te worden, kom je weer in contact met jezelf. Laat nu juist daar je eigen wijsheid wonen. Voorwaar een thuisvaart.

“Hij heeft mij geleerd om me niet angstig aan schijnzekerheden vast te klampen, maar naar buiten te stappen en te LEVEN”

The website will be translated into English in 2023.

Are you straight or do you identify yourself within the lhbtiq+ community?

I work with people and love human beings beyond their gender, race, religion, and sexual orientation.

It’s you I’m interested in, whoever you are, regardless of any color or form.

You are very Welcome here.

With love, Nic