levensbegeleiding in levenskunst

Niet weten waar het schip strandt,
is minder erg dan de boot missen.

wit-zeil

Hoe levensbegeleiding jou kan helpen

Op zoek naar controle
In ons hoofd kunnen we het leven niet ervaren. Wanneer we op zoek zijn naar controle en zekerheid, ervaren mensen vaak veel gedachten in hun hoofd. Het versterkt onze competitie, onzekerheid en het gevoel van op onze hoede zijn. Dat wat ons echt blij maakt, zal vaker in een directe vorm in ons hart waar te nemen zijn. Controle gaat vooral over angst. En net zoals we ons lichamelijk kunnen uitputten, kunnen we ook mentaal vermoeid raken. Denk hierbij aan elke vorm van stress of burn-out. Ook angsten worden in ons hoofd ontwikkeld en vooral in stand gehouden. Dat kost gewoon veel energie. 

Menselijk lijden
Wat mij hierin raakt, is dat iedereen sterft, maar niet iedereen leeft. Dat noem ik de boot missen. Hierdoor laat het leven zich in een beperktere vorm zien. Zo raken we veel gericht op een externe prestatie. Zijn we niet altijd in staat liefdevolle verbindingen aan te gaan. Dat vind ik pijnlijk en zie ik als een groot menselijk lijden. Door dit te zien, leer ik je je hiermee te verbinden. Dat maakt het leven een stuk fijner. 

Als onze binnen- en buitenwereld samenvalt
Hoe? Door een liefdevolle verbinding met onszelf aan te leren gaan en vervolgens ook met anderen. Dat zie ik als een oefening in ‘zijn’. Dit is de kern van mijn verlangen. Ook in mijn werk! Dat onze ervaring niet alleen datgene is wat ons in de buitenwereld overkomt, maar ook hoe we dit ervaren in onze binnenwereld. Als onze binnen- en buitenwereld samenvalt, ervaar je wat Thuisvaart met je doet.

Van denken naar ervaren
Wie de havenmeester van controle, angst of de dood weet te passeren, haalt het leven binnen. Vandaar ‘leven vóór de dood’! Dan kom je in je eigen authentieke vaarwater terecht. Dan kun je met de stroom meegaan. Dan ben je aan boord en kun jij je leven vorm geven vanuit inspiratie en voldoening. 

Daartoe helpt het als we een stip op onze horizon ontwikkelen, zodat we richting kunnen geven aan ons denken en handelen. Daar is mijn begeleiding op gericht. Zo ontstaat er heelheid in jezelf. Verbinding tussen je hoofd en hart. Zo kom je van denken naar ervaren.

Van denken naar ervaren

Het vraagt wel om een stukje begeleiding en reflectie om achter deze deur te kijken. Want daar kunnen onbewust beperkende gedachten achter zitten. Ook oude overlevingspatronen uit onze kindertijd worden onbewust actief. Mijn ervaring heeft geleerd dat we daar liefdevol bij aanwezig kunnen zijn. Hierin heb ik veel vertrouwen in ons lichaam. Ons lichaam is een magnifiek kompas zou je kunnen zeggen. Vanuit het contact met onszelf, kunnen we deze patronen beter gaan zien. Dan kun je vervolgens functionele keuzes gaan maken en al het ‘moeten’ laten varen.

Het gaat erom dat jij LEEFT.

Dat jij uitdrukking kunt geven aan wie je bent of wilt zijn. En ook wat jij zou willen! Met alle moeilijkheden die het leven ons ook geeft. In het centrum van het leven is alles. De stilte en de storm, vreugde en verdriet, leven en dood, donker en licht. En daarmee kunnen zijn. Met onszelf, binnen onze relatie(s) en op ons werk.

Verbinding, contact en liefde hebben geen woorden nodig. Dat is iets wat je kunt ervaren. Het is onze natuur. Wie en wat we écht zijn. Het loopt als een rode draad door ons leven. Dat vervolgens zichtbaar en voelbaar maken in elkaars hart. Daar weer gevoelig voor worden. In de eerste plaats naar onszelf. Vervolgens naar de ander. Dan bén je liefde. Dat is leven.

Leven is soms ook een beetje bang durven zijn.

mogelijkheden

Halfjaar abonnement

Een half jaar lang samen
1x per maand
1,5 uur sparren

Jaarabonnement

Een jaar lang samen
1x per maand
1,5 uur sparren

Losse sessie

Heb je snel advies nodig en wil je geen traject afspreken?
Ook losse sessies van 1,5 uur zijn te boeken.

Wanneer is mijn levensbegeleiding iets voor jou?

Mijn belangrijkste methode is open zelfonderzoek (‘open ended inquiry’). Je onderzoekt in het hier-en-nu de waarheid van je ervaring, voorbij je eigen vooronderstellingen en voorkeuren. Door hierin begeleid te worden, kom je weer in contact met jezelf. Laat nu juist daar je eigen wijsheid wonen. Voorwaar een thuisvaart.

“Hij heeft mij geleerd om me niet angstig aan schijnzekerheden vast te klampen, maar naar buiten te stappen en te LEVEN”

The website will be translated into English in 2023.

Are you straight or do you identify yourself within the lhbtiq+ community?

I work with people and love human beings beyond their gender, race, religion, and sexual orientation.

It’s you I’m interested in, whoever you are, regardless of any color or form.

You are very Welcome here.

With love, Nic 

Snel contact?